IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителят на Siri е в преговори със Samsung

Nuance има пазарна капитализация от над 5,5 млрд. долара

17:50 | 17.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Siri е един от най-известните продукти на Nuance. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Siri е един от най-известните продукти на Nuance. Снимка: архив Ройтерс

Специалистът в технологиите за разпознаване на глас Nuance Communications Inc, сред чиито клиенти са Apple, Samsung и Daimler, обмисля своята продажба. Засега са се състояли разговори с няколко заинтересовани страни, включително и със Samsung, пише Wall Street Journal. Интересът от Samsung може да предизвика и намесата на Apple, защото технологията на Nuance се крие зад езиковия асистент Siri в смартфоните iPhone.

Текущото състояние на преговорите засега не е ясно, пише още вестникът. Някои разговори са се състояли по-рано през тази година.

Nuance разработва гласово задвижвани технологии, използвани в мобилни телефони, телевизори и GPS навигационни устройства. През миналия септември Nuance заяви, че нейните гласови и езикови технологии, които вече се използват в телефони, телевизори и таблети на Samsung, ще бъдат използвани и в носимите устройства на корейската компания.  

Компанията имаше пазарна капитализация от около 5,5 милиарда долара, преди Wall Street Journal да съобщи за преговорите. Акциите на Nuance се повишиха рязко с 3,04% след новината.

Най-големият акционер е инвеститорът Карл Айкан. Фирма на Айкан е собственик на около 19% от Nuance към 31 март, като тя има двама представители в управителния борд на компанията.

Освен Samsung и Apple, клиенти на Nuance са Daimler AG, Nintendo Co. и Panasonic Corp. Компанията отчете приходи в размер на 1,86 млрд. долара през последната фискална година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още