Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

Разходите за облачни услуги в света нараснаха до рекордните 24,6 млрд. долара

Компаниите се насочват все повече към работа от дистанция

Разходите за облачни услуги в света нараснаха до рекордните 24,6 млрд. долара

Снимка: Pixabay

Разходите за облачни услуги растат, докато компаниите насочват повечето си бизнес приложения онлайн, за да се справят с продължителните мерки във връзка с Covid-19, социалното дистанциране и други ограничения, пише Wall Street Journal.

Компаниите по света са похарчили рекордните 34,6 млрд. долара за облачни услуги през второто тримесечие, което е с близо 11% повече спрямо предходното тримесечие и с 30% нагоре спрямо същия период на миналата година. Това сочат данни на компанията за пазарни проучвания Canalys.

Още по темата

Начело стоят Amazon Web Services на Amazon и Azure на Microsoft, а разходите за услугите от този тип да подкрепени от нарастващото корпоративно търсене за базирано в облака сътрудничество, инструменти за работа от дистанция, електронна търговия, учене от разстояние и от стрийминга на съдържание, твърди компанията.

Jones Lang LaSalle, една от най-големите комании за услуги в областта на недвижимите имоти в света, твърди, че е прехвърлила близо 90% от своите служители към работа от дистанция след появата на коронавируса, което се равнява на около 90 хил. души.

Компанията, известна като JLL, разширява потреблението на облачни услуги през последние години, след като затвори скъпите си собствени центрове за данни и увеличи използването на базирани в облака инструменти за съвместна работа и продуктивност, коментира съизпълнителният директор на JLL Technologies Ишай Лърнър. JLL Technologies е подразделение на компанията, което съблюдава корпоративните информационни технологии.

Големите разходи за облачни услуги във всички сектори се дават в момент на икономически спад заради кризата.

Доставчиците на облачни услуги отдават под наем компютърен капацитет и бизнес приложения на компании онлайн, когато такива са им нужни, като често се работи на абонаментен принцип.

Доклад от юни на International Data Corp. оцени, че повече от две трети от световните организации във всяка индустрия използват под някаква форма базирани в облака системи или приложения. Това се наблюдава включително и в сектори като производството, здравеопазването и финансовите услуги.

 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Софтуер
Salesforce планира да открие още 12 хил. работни места през 2021 г.