IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разработчикът на Cyberpunk 2077 показа апетит за още придобивания

Полското студио представи новата си стратегия, която изненада мнозина

11:27 | 31.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Полската компания CD Projekt активно ще търси цели за сливания и придобивания в опит да се превърне в един от трите най-големи разработчика на игри в света, предава Ройтерс.

Фирмата, която стои зад играта Cyberpunk 2077, едно от най-очакваните и обсъждани заглавия на 2020 г., обяви още, че планира да трансформира своето студио и да промени начина, по който то разработва нови продукти, така че да може да започне работа по високобюджетни AAA игри през 2022 г.

„Фокусирани сме върху мащабна трансформация“, коментира Михал Новаковски, който е член на борда на CD Projekt.

Освен това компанията заяви, че планира да пусне безплатно за сваляне съдържание за Cyberpunk, която беше много очаквана от инвеститорите и играчите, които също така очакваха полското студио да представи план за подобряване на играта, която се оказа пълна с проблеми, когато беше пусната през декември.

Новините за плановете за придобивания не бяха очаквани. Малко преди да публикува стратегията си, CD Projekt заяви, че е подписала писмо за намерение да купи канадското студио Digital Scapes.

Компанията, която не разкрива стойността на сделката, твърди, че си е сътрудничила в базираното във Ванкувър студио за разработка на игри от 2018 г.

Екипът на Digital Scapes включва „около десетина опитни създатели на игри“, обяви CD Projekt.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още