IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Robinhood и Coinbase оглавиха класацията на App Store в САЩ

Финтех услугите стават все по-популярни сред американците

13:33 | 17.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Финансовите приложения стават все по-популярна форма на развлечение на смартфоните, пише CNBC.

В САЩ трейдинг платформите Robinhood и Coinbase се изкачиха до челните две места в App Store на Apple тази седмица, след като американците насочиха вниманието си към фондовите пазари и пазара на криптовалути.

В петък Robinhood си спечели първата позиция в списъка, следван от платформата за търгуване с криптовалути Coinbase, сочат данни на Sensor Tower. Третото място е за TikTok. Скокът в популярността се дължи на факта, че Coinbase дебютира на Nasdaq по-рано през седмицата, а биткойнът за първи път премина цена от 64 хил. долара.

Нарастващото вълнение подчертава бума в търговията на дребно по време на пандемията и културата, свързана с т.нар. „меме акции“ и компании като GameStop. Търговецът на видео игри на дребно стана един от най-обсъжданите в света през януари, след като група от трейдъри в Reddit предизвика еуфория около него.

Обичайно социалните мрежи и развлекателните приложения като TikTok, Reddit и Instagram оглавяват класациите в магазините за приложения. Списъкът отразява свалянията на определено приложение в конкретен момент, не задължително общите му изтегляния.

Това не е първият път, в който Robinhood заема първата позиция. През януари, в разгара на казуса с GameStop, брокерската компания беше най-популярното приложение в магазините за приложения на Apple и Google. Webull, друго подобно приложение, беше второ в списъка. Coinbase, Cash App на Square и Fidelity също се наредиха в топ 10.

Рисковите инвеститори следят данните за изтеглянията и ангажираността на потребителите особено внимателно. Доскоро тези метрики бяха използвани най-вече за измерването на успеха на приложенията на социалните мрежи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още