IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румяна Тренчева става директор на SAP за Югоизточна Европа

Българският мениджър наследява този пост от Воислав Генич

16:14 | 01.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Румяна Тренчевa.<em> Снимка: SAP</em></p>

Румяна Тренчевa. Снимка: SAP

Изпълнителният директор на SAP България Румяна Тренчева става регионален изпълнителен директор на SAP за Югоизточна Европа. В новата си роля тя ще ръководи бизнеса на SAP в десет държави от региона - България, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Косово, Албания, Македония, Хърватска и Словения. Предшественикът ѝ на този пост Воислав Генич поема длъжността Директор „Развитие на бизнеса“ в ЦИЕ за Публичния сектор. Тренчева поема активно новата си позиция от 1 януари 2016 г.

„Румяна е част от компанията вече 3 години и за това време успя да постигне изключителен растеж на бизнеса на компанията в България. Нейният начин на мислене е програмиран за победа и за нея не съществуват извинения или пречки, които не могат да бъдат преодолени. Тя подкрепя екипния подход, който превръща предизвикателства във възможности, а възможностите в нови бизнеси“, коментира Симон Калуза, изпълнителен директор на SAP за Централна и Източна Европа.

Преди да се присъедини към семейството на SAP Румяна Тренчева е заемала ключови управленски позиции в мултинационални компании като INDRA Sistemas S.A., Hewlett Packard, Alcatel-Lucent и Ericsson Bulgaria.

"Тази нова възможност е  потвърждение за водещата роля, която българската ИТ индустрия има в региона, както и за изключителната готовност на българския бизнес да използва високите технологии, да иновира и повишава конкурентоспособонстта си", сподели Тренчева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още