IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С ново придобиване Cisco все повече измества фокуса си от мрежовото оборудване

Компанията купува американската фирма за телекомуникационен софтуер Broadsoft в сделка за 1,9 млрд. долара

18:59 | 23.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-големият производител на мрежово оборудване в света - Cisco Systems, ще закупи американската компания за телекомуникационен софтуер Broadsoft в сделка за 1,9 млрд. долара, тъй като се преориентира от изпадналия в застой бизнес със суичове и рутери, съобщава Ройтерс.

Cisco заяви в понеделник, че е предложила 55 долара за акция на BroadSoft, което е с 2% над последната цена на затваряне на книжата.

Акциите на BroadSoft поскъпнаха с 1,5% преди откриването на сесията, а на Cisco също отчетоха скромен ръст.

Сделката ще предостави на Cisco по-силна опора в продажбата на унифициран телекомуникационен софтуер на големите телекомуникационни компании.

Стойността на сделката без дълговете е 1,71 млрд. долара, базирано на 31 млн. акции, сочат данни на Thomson Reuters.

Очаква се сделката да бъде приключена през първото тримесечие на 2018 г., казват компаниите в свое изявление.

След приключването ѝ служителите на BroadSoft ще се присъединят към подразделението на Cisco за комуникационни технологии.

BroadSoft осигурява софтуер и услуги, които позволяват на доставчици на мобилни, фиксирани и кабелни услуги да предложат обединени комуникации през IP мрежите си.

Cisco, подобно на други големи технологични компании, се фокусират върху сфери на силен растеж, например сигурността, интернет на нещата и облачните технологии.

BroadSoft е продавала продуктите си на големи телекомуникационни компании като Verizon Communications и AT&T, които след това са препродавали софтуера на свои бизнес клиенти.

Сделката с BroadSoft е второто по големина придобиване за Cisco от началото на годината след сделката за 3,7 млн. долара с AppDynamics през март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още