Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

Salesforce повиши годишната си прогноза и назначи нов мениджър

Новите очаквания на компанията обаче разочароваха инвеститорите и акциите потънаха с около 6% в следборсовата сесия

Salesforce повиши годишната си прогноза и назначи нов мениджър

Реклама на компанията пред централния ѝ офис. Снимка: Bloomberg LP

Salesforce - американският конкурент на германския софтуерен концерн SAP, продължава да се възползва от придобиването на доставчика на услугата за офис чат Slack и отново повиши прогнозата си. За годината, приключваща през януари 2022 г., сега се очакват приходи в диапазона между 26,39 и 26,40 млрд. долара, обяви облачният пионер от САЩ във вторник, след като американският пазар приключи сесията си.

Едва в края на септември Salesforce увеличи прогнозата си за продажбите до между 26,25 милиарда и 26,35 милиарда долара. За същия период на миналата година бяха постигнати 21,25 милиарда долара, припомня Bloomberg.

Още по темата

Въпреки това обаче новата прогноза се оказа разочароваща за инвеститорите и книжата поевтиняха с над 6% в разширената сесия. От началото на годината обаче тя бележи ръст от 28%. 

Печалбата, с изключение на някои ефекти, ще достигне до 73 цента на акция през фискалното четвърто тримесечие, приключващо в края на януари, се казва в изявление на Salesforce във вторник. Анализаторите прогнозираха средно 82 цента, показват данни, събрани от Bloomberg. Приходите ще достигнат 7,23 млрд. долара спрямо оценка за 7,24 млрд. долара.

Salesforce също така прогнозира приходи за 7,25 млрд. долара през първото тримесечие, което приключва през април. Средно анализаторите очакваха те да са в размер на 7,35 млрд. долара.

В същото време Salesforce назначи Брет Тейлър за съизпълнителен директор заедно с основателя на компанията Марк Бениоф. Тейлър е оперативен директор от 2019 г. Позицията на съпредседател е вакантна след оставката на Кийт Блок през февруари 2020 г. „Огромна привилегия е да мога да управлявам с него компанията, която той е съосновал преди 22 години“, коментира Тейлър работата с Бениоф.

Едва през лятото Salesforce финализира поглъщането на Slack за 27 млрд. долара. Заедно със Slack сега сме на прав път да достигнем повратната точка от 50 млрд. долара по отношение на продажбите през финансовата 2026 година, каза Бениоф. 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Софтуер
25% от потребителите разчитат на дигиталните портфейли заради сигурността