Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

SAP: Бизнесът ни се възстанови повече от очакваното

Компанията потвърди годишната прогноза за оперативната си печалба

SAP: Бизнесът ни се възстанови повече от очакваното

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германският софтуерен гигант SAP заяви, че бизнес активността му значително се е подобрила през второто тримесечие от ефектите от глобалната блокада. Приходите и печалбата растат, а компанията потвърди годишната си прогноза, предава Ройтерс.

Общите приходи за периода са нараснали с 2% до 6,74 млрд. евро. Бизнесът със софтуерните лицензи, който генерира по-голямата част от печалбата на компанията, се е свил с 18%, но приходите от облачни услуги са скочили също с толкова.

Още по темата

„Макар че все още са под нормалните си нива, приходите от софтуерни лицензи се възстановиха повече от очакваното“, посочват от SAP, допълвайки, че приходите показват силно последователно подобрение спрямо първото тримесечие.

Оперативната печалба е нараснала със 7% до 1,96 млрд. евро, след като SAP забави процеса по наемане на нови кадри и съкрати разходите си, включително чрез по-малко пътувания и провеждането на повече виртуални събития.

„Нашият бърз отговор на кризата от гледна точка на разходите доведе до силна оперативна печалба и увеличение на маржа“, коментира главният финансов директор Лука Мучич.

SAP заяви, че ще продължи да инвестира в иновации, за да излезе още по-силна от кризата с Covid-19.

Най-високо оценената европейска технологична компания потвърди прогнозата за оперативната си печалба за 2020 г., като очаква тя да е в диапазона 8,1-8,7 млрд. евро. При постоянни валути има понижение от 1-6%.

През април SAP намали прогнозата за печалбата си, след като пандемията накара клиентите да задържат временно поръчките си. По-ранната прогноза на компанията беше за 10% ръст.

„Прогнозата продължава да е базирана на предположението за постепенно подобряване на търсенето през третото и четвъртото тримесечие, докато икономиките продължат отварянето си и блокадите се вдигат“, коментира SAP.

SAP планира да обяви пълния си финансов отчет за второто тримесечие на 27 юли.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Софтуер
ЕС търси начини да чете криптираните от край до край данни в услуги като WhatsАpp