Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

SAP придобива американската финтех компания Taulia

Европейският гигант отправя поглед и към метавселената

SAP придобива американската финтех компания Taulia

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Европейският софтуерен гигант SAP придобива мажоритарен дял в частната американска финтех компания Taulia. Това се случва в момент, в който германската група търси възможности за разширяване на присъствието си във финансирането на веригата за доставки и управлението на оборотния капитал, предава Ройтерс.

SAP, която разработва софтуер за управление на бизнес процеси, заяви, че също така разглежда възможностите си в метавселената – виртуални онлайн светове, в които хората могат да работят, играят и да се социализират.

„Имаме големи партньори, които се обръщат към нас с питания за партньорства в метавселената поради много интересните b2b (бизнес-към-бизнес) сценарии – помислете за обучение, търговия и няколко други бизнес сценария“, казва главният изпълнителен директор Кристиан Клайн в интервю.

Метавселената се превърна в новата модерна дума в света на технологиите, а компании като Microsoft и Facebook залагат, че това ще е наследникът на мобилния интернет.

Още по темата

„Скоро ще видите съобщение относно това какво ще прави SAP в метавселената“, посочва Клайн.

SAP, която потвърди предварителните си резултати за четвъртото тримесечие, прогнозира, че приходите ѝ от облачни услуги ще достигнат 11,5-11,85 млрд. евро през 2022 г., спрямо 9,42 млрд. евро през 2021 г., след като клиентите насочват IT операциите си към облака.

Сделката с Taulia може да помогне на SAP да разшири бизнеса си с клиенти, като предоставя финансиране на веригата на доставките.

Taulia работи с финансови институции, позволявайки на доставчиците, които ползват нейната платформа, да получават ранни плащания за доставените от тях стоки и услуги, а пазарът значително се разрасна, тъй като пандемията доведе до смущения във веригите на доставките.

Въпреки че SAP не разкрива стойността на сделката, Клайн коментира, че тя е под 1 млрд. долара. Taulia набра повече от 200 млн. долара от компании като Trinity Ventures, Questmark Partners и Lakestar.

SAP е отворена за повече придобивания, ако отговарят на портфолиото ѝ, допълва Клайн.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Софтуер
Българската софтуерна група „Сирма“ стана на 30 години