Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

ScaleFocus придобива компанията за дигитална трансформация Upnetix*

Засега сумата на сделката остава неразкрита, а Upnetix е един от най-големите доставчици на софтуерни разработки в България

ScaleFocus придобива компанията за дигитална трансформация Upnetix*

Снимка: ScaleFocus 

Основаната през 2012 г. в София ScaleFocus, която е специализирана в професионалните технологии, софтуерното инженерство и дигиталната трансформация, придобива 100% от софийското дружество Upnetix. Upnetix е една от 50-те агенции в света, сертифицирани за разработка на Google, с фокус върху дигитална трансформация и устойчиви уеб и мобилни софтуерни решения.

Още по темата

„Заедно с екипа на Upnetix ScaleFocus ще увеличи капацитета и техническите си умения в софтуерното инженерство и дигиталната трансформация. Радваме се да приветстваме в нашето семейство хора, които споделят същите ценности и страст към иновации, просперитет на клиентите и развитие на таланта. С присъединяването на Upnetix екипът ни ще наброява над 600 професионалисти, които предоставят цялостна консултация, ефективно изпълнение и иновации на своите клиенти. Виждаме чудесна възможност да повишим добавената стойност, която предоставяме на клиентите си, да ускорим растежа си и да се превърнем в една от най-значимите, базирани в ЕС, компании в областта на дигиталната трансформация“, коментира в прессъобщение Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus.

От компаниите не разкриха пред Investor.bg сумата на сделката. 

„Горди сме и сме развълнувани да станем част от семейството на ScaleFocus. През последните години сме партньори по множество проекти. Заедно създаваме технологични решения с най-високо качество. Като се вземат предвид сходните ценности и мисии на двете компании, присъединяването ни към ScaleFocus е логичната следваща стратегическа стъпка. Убеден съм, че това е класически сценарий на печеливша ситуация, при която клиентите на Upnetix и ScaleFocus ще се възползват от обновено и разширено портфолио от продукти и услуги, а екипите ни ще придобият допълнителни умения. Upnetix ще постигне още по-високи темпове на растеж и ще разшири обхвата на клиентите си, като остане фокусирана върху основните си компетенции. Казано с прости думи – развълнувани сме, че сме тук днес“, твърди от своя страна изпълнителният директор на Upnetix Радослав Гайдарски.

За момента Upnetix ще продължи да оперира като самостоятелно дъщерно дружество, а Гайдарски ще продължава да изпълнява роклята си на Изпълнителен директор в Upnetix, заявиха от ScaleFocus пред Investor.bg.

Сливането на двете компании ще доведе до разширяване на портфолиото от клиенти и услуги, което от своя страна ще допринесе за повишени финансови резултати, коментира пред Investor.bg Методи Амов, Мениджър "Бизнес Развитие" на ScaleFocus.

С персонал от 120 технологични професионалисти Upnetix е един от най-големите доставчици на софтуерни разработки в България и най-влиятелната местна мобилна и фокусирана върху дигиталните трансформации компания. През 2017 г. компанията стана първата и единствена сертифицирана агенция за програмисти на Google. 

От своя страна ScaleFocus е основана през 2012 г. в София и е специализирана в областта на съвременните софтуерни технологии и дигитална трансформация чрез автоматизация, използване на облачни технологии и модернизация на наследствени системи. Обслужва средни и големи корпоративни клиенти в Северна Америка и Западна Европа и има офиси в Лондон, Мюнхен, Цюрих, Вашингтон, Пловдив и Бургас. През октомври компанията планира да открие свое представителство и във Варна. Към септември 2018 г. ScaleFocus има над 500 служители.

 *Актуализирано с коментари на дружеството.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов
Още по темата: Софтуер ScaleFocus Upnetix

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Софтуер
Приложение за правителствена пропаганда в Китай е дело на Alibaba?