IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Shkolo.bg казва "Сбогом" на хартиения дневник в училище

Българският стартъп си поставя за цел да дигитализира училищата в България

20:17 | 16.04.17 г.
<p>
	Мирослав Джоканов и Любомир Ваньов, основатели на Shkolo.bg. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Мирослав Джоканов и Любомир Ваньов, основатели на Shkolo.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Да дигитализират българското училище - тази мисия са си поставили основателите на Shkolo.bg, български стартъп, който създава електронни дневници за училищата у нас. Иновациите в този сектор у нас изостават от години, но младият екип не се плаши от това, а напротив - вижда нови възможности.

Всъщност идеята за Shkolo.bg се ражда преди 6-7 години, но проектът стартира официално на доста по-късен етап.

Ако електронните дневници си проправят път напред, това ще означава край на хартиеното деловодство в училище. Освен това системата на Shkolo.bg предлага по-добри възможности ангажиране не само на учениците, но и на учителите и родителите.

“За мен образователният сектор е най-важният в едно общество”, обясни в предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgaria мотивацията си Любомир Ваньов, главен технологичен директор на компанията.

Благодарение на факта, че екипът добре познава проблемите на образователната система у нас, се ражда проектът, чиято цел е да се създаде цялостен софтуер за българското училище. 

“Ние предлагаме една нова за България услуга, а именно дигитална трансформация на училища”, коментира Мирослав Джоканов, главен изпълнителен директор на Shkolo.bg.

Според екипа електронните дневници се приемат добре в повечето учебни заведения, включително и в по-малките населени места у нас. 

“Ние работим в най-консервативната индустрия в най-бедната държава в Европейския съюз, а ако това начинание успее тук, то ще успее навсякъде”, коментира Симеон Предов, директор “Бизнес развитие” на Shkolo.bg.

Как точно ще се развива Shkolo.bg в бъдеще можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още