IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Skype изчезна от магазините за приложения в Китай

Приложението липсва както в магазина на Apple, така и в тези за приложения за Android

17:29 | 21.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: gettyimages.com</em></p>

Снимка: gettyimages.com

Приложението за съобщения Skype на Microsoft може би все още функционира в Китай, но става все по-трудно да се намери откъде да бъде свалено, коментира Fortune.

Според твърдения на New York Times от вторник, Skype вече не е достъпен в китайския App Store на Apple, както и в различни магазини с приложения за Android от почти месец.

Технологичната компания Apple е заявила, че е била „уведомена от министерството по обществена сигурност, че няколко приложения, предоставящи услуги за интернет телефония (VoIP), не отговарят на местните закони“, затова е трябвало да премахне тези приложения от магазина си в Китай.

Магазините за приложения за Android, управлявани от местни уеб гиганти като Huawei и Xiaomi, вече не предлагат Skype. Google също не го включва в Play Store в страната заради местни закони, затова потребителите на Android трябва да се обърнат към трети услуги, за да си свалят приложението.

Microsoft е заявила за Times, че премахването на Skype от магазина на Apple е временно и че „работи, за да възстанови приложението възможно най-скоро“.

Не е ясно кой закон е нарушил Skype. Той не предлага криптиране от край до край, макар че може би просто китайските власти не харесва криптирането на съобщения при транзита от устройствата на хората до сървърите на Skype. Възможно е и Skype да е отпаднал заради наскоро въведеното правило на Китай, което изисква използването на проверени истински имена в онлайн платформите.

Китай наскоро наложи силни ограничения върху онлайн речта заради конгреса на Комунистическата партия миналия месец. Изчезването на Skype от магазините за приложения обаче се случва след това събитие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още