IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Symantec проучва възможностите за продажба на Veritas за 8 млрд. долара

Софтуерният концерн може да продаде подразделението си за съхранение и възстановяване на данни вместо да се разделя на две независими компании

14:21 | 11.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Symantec проучва възможностите за продажба на Veritas за 8 млрд. долара

Софтуерният концерн Symantec Corp. проучва възможностите за продажба на подразделението си за съхранение и възстановяване на данни Veritas, като алтернатива на своя план да се раздели на две публични компании, споделят пред Wall Street Journal лица, запознати с процеса.

През последните няколко седмици производителят на софтуер за сигурност е разговарял с компании за дялово инвестиране и потенциални кандидати от бранша относно продажбата на Veritas. Според едно от анонимните лица Symantec може да спечели повече от 8 млрд. долара от продажбата.

Symantec придоби Veritas през 2005 г. За покупката бе платено изцяло с акции, а стойността на сделката бе 13,5 млрд. долара.

Symantec, която в края на 80-те години доминираше пазара на антивирусни продукти за преносими компютри, обяви през 2014 г., че възнамерява да се раздели на две независими компании. В едната ще бъде обособен основният бизнес със софтуера по сигурността, а в другата – услугите за съхранение на данни, припомня WSJ.

През януари от американската компания съобщиха, че новото дружество за управление на информацията, което сега може да бъде продадено, ще носи името Veritas Technologies Corp.

Няма гаранции, че сделката ще бъде осъществена, и дали данъците, свързани с отделянето на Veritas чрез продажба, биха били препятствие, коментират анонимните лица.

„Напът сме да отделим Veritas и Symantec в две отделни публични компании до края на тази календарна година“, коментира говорителката на Symantec Кристен Бач.

Veritas предоставя услуги за съхранение и възстановяване на данни, управление на информацията, възстановяване на данни след сривове и архивиране на продукти, допълва WSJ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още