Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

Търсенето на облачни услуги тласка нагоре резултатите на VMware

Команията се отдели от Dell по-рано тази година

Търсенето на облачни услуги тласка нагоре резултатите на VMware

Снимка: Ronda Churchill/Bloomberg

Американската технологична компания VMware прогнозира коригирана печалба за четвъртото си фискално тримесечие, която надмина прогнозите, a глобалното търсене на облачни услуги подкрепя приходите ѝ, предава Ройтерс.

VMware твърди, че очаква коригираната ѝ печалба за четвъртото тримесечие да достигне 1,96 долара на акция, над очакванията за 1,89 долара на акция. Компанията прогнозира, че приходите ѝ за четвъртото тримесечие ще достигнат 3,51 млрд. долара, в съответствие с очакваните 3,55 млрд. долара от анализаторите по данни на Refinitiv.

VMware се отдели от Dell Technologies по-рано тази година. Софтуерната компания предоставя инструменти, които помагат на компаниите да използват собствените си центрове за данни по-ефективно и да прехвърлят изчислителната си работа между техните центрове за данни и тези на компаниите за изчислителни облаци като Amazon Web Services.

Главният изпълнителен директор Рагу Рагурам коментира пред Ройтерс, че компанията вярва, че приходите на компанията ще нараснат във всички региони на света през следващата фискална година.

Още по темата

„Разходите за информационни технологии ще продължат да се стабилизират през следващата година“, коментира Рагурам. „Нашето мнение е, че клиентите ще продължат да ускоряват модернизацията на приложенията си“.

За третото фискално тримесечие, приключило на 29 октомври, VMware отчита 3,19 млрд. долара приходи от продажби и 1,72 долара печалба на акция. Това се оказа над прогнозите на анализаторите за съответно 3,12 млрд. долара и 1,54 долара на акция по данни на Refinitiv.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Софтуер
Google се обръща към Съда на ЕС заради глобата за антитръстовите правила