IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всичко, което трябва да знаем за Apple Watch

Новият умен часовник на Тим Кук и компания отвежда комуникацията и известяването до съвсем ново ниво

12:32 | 10.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Тим Кук по време на презентацията на Apple Watch, Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Тим Кук по време на презентацията на Apple Watch, Снимка: Архив Ройтерс

Безспорна е тенденцията в последната година всички технологични компании да се концентрират в разработката на т.нар. “wearables” - устройства, които носим като аксесоар или дреха върху тялото си. Преди броени часове секторът изведнъж придоби нов смисъл и значение, а виновна за това е империята Apple, която представи своето предложение в областта – умният часовник, наречен Apple Watch.

В едно устройство на практика са обединени три линии: Apple Watch, Apple Watch Sport и Apple Watch Edition. Разликата между тях се изразява главно в различните материали, използвани за изработката на устройствата (алуминий, 18-каратово злато или розово злато).

Трите линии се различават и по каишките, които са създадени специално, за да отговорят на всички вкусове – независимо дали клиентът е мъж, жена, младеж, дете или бизнесмен на средна възраст. Apple Watch се предлага и в два размера, с което от Apple искат да гарантират, че чувството върху китката ще е оптимално.

Цените в САЩ започват от 350 долара, а устройството се очаква да излезе на пазара в началото на следващата година, споделят от компанията.

Apple Watch бе представен по време на традиционната септемврийска конференция на компанията, чийто главен акцент бе новият iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Тим Кук и компания обаче увериха, че Apple Watch няма да работи само с новите смартфони, но и с по-старото поколение iPhone 5, 5s и 5c.

Интерфейс архитектурата на трите линии на часовника e почти идентична с изключение на някои дребни функционалности.

Apple се справя с един от основните проблеми при умните часовници – боравенето с малкия дисплей, поверявайки част от задачата на традиционната “корона”, намираща се в лявата част на корпуса.

Тя е "революционна" и превръща въртеливото движение в софтуерни команди, с помощта на които се извършва цялата навигация в менютата. Натискането на контролера пък отвежда до основното меню – точно както прави основният бутон на всеки iPhone.

Точно под “короната” е разположен втори бутон, чрез който се стартира т.нар. “Digital Touch” функция. Тя ви позволява да комуникирате със специален списък от контакти, с които поддържате честа връзка. По този начин Apple Watch може да изпраща дребни скици, които сами сте нарисували с пръст върху дисплея, и които моментално се изпращат до часовниците на някой от най-близките ви.

Последна актуализация: 09:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още