IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Във Варна стартира Европейската седмица на програмирането

До 17-ти октомври в Beehive Co-working Spacе – Варна ще бъдат представени лекции на различни теми

14:58 | 12.10.14 г.
Във Варна стартира Европейската седмица на програмирането

Европейската седмица на програмирането стартира с изключително богата на прояви програма в Beehive Co-working Space – Варна, съобщиха организаторите.

Над 60 души посетиха първите две лекции, организирани от Beehive Co-working Space, a множество други наблюдаваха живото излъчване на събитието пред екраните на компютрите си вкъщи. Поради големия интерес и изчерпаните свободни места за лекциите на Europe Code Week Beehive предава събитията онлайн в реално време на фейсбук страницата на събитието.

Проявите от седмицата на програмирането продължават целодневно и в неделя (12 октомври) с откриването на Кариерна трудова борса.

Всички лекции през делничните дни до края на седмицата на програмирането са с начален час 19:00 ч.

До 17-ти октомври в Beehive Co-working Spacе – Варна ще бъдат представени лекции на следните теми: Game development, Разработка на мобилни приложения и предприемачество с App Inventor, Project managment, Програмиране без компютри, Презентация на програмния език C-Sharp, с лектор-Юлиян Сапунджиев от 158ltd.com.

Седмицата на Програмирането идва в момент, когато седем европейски министри на образованието вече въведоха задължителни часове по програмиране в националните учебни програми на своите страни, а в други пет страни то се предлага като избираем предмет в училище. 

Моментът е особено подходящ, защото според доклади в Европа скоро може да има 1 милион незаети работни места поради липса на хора с необходимите цифрови умения.

Познанията по програмиране помагат да разберем нашия хиперсвързан свят и да оценим какво се случва зад екраните. Програмирането е пример за цифровите умения, от които младите хора се нуждаят, за да се подготвят за работните места на бъдещето.

Повече информация за темите, лекторите и събитието можете да намерите на официалната страница codeweek.beehive.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още