Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

Във Велико Търново ще има "Хакерспейс" зона

Компютърни специалисти от частния сектор ще обучават студенти

Във Велико Търново ще има "Хакерспейс" зона

Снимка: Pixabay

Компютърни специалисти от частния сектор във Велико Търново започват през тази академична учебна година упражнения със студентите от Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий“. Упражненията са за проверка и допълване на знанията им по информационни технологии, съобщи БНР. 

Още по темата

Клубът на програмистите в града е съавтор на учебния план по специалността "Софтуерно инженерство“. Младите ИТ специалисти направиха свободно "Хакерспейс" пространство за безплатни занимания по компютърни знания.

След няколко години работа с община Велико Търново Клубът на великотърновските програмисти получи за 10 години безплатно част от бившия пионерски дом, където да организира обучение и събития, свързани с информационните технологии.

За първи път в старата столица организираме "Хакерспейс", обясни председателят на Клуба на програмистите във Велико Търново Невен Боянов.

"Хакерспейс" е пространство, специално обособено за занимания с ИТ технологии, електроника и роботика. Идеята е студенти, ученици, работещи и всички с интерес към сектора да могат да идват, да работят, да се срещат с колеги и да намират съмишленици, както и бъдещи партньори за бизнес.

Според участниците е намерена пресечната точка с бизнеса в старата столица, който подкрепя инициативата.

По статията работиха: автор Екип на Investor.bg , редактор Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Софтуер
Най-голямата грешка на Бил Гейтс