IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Windows 10 е инсталирана на над 200 млн. устройства

Операционната система се радва на най-бързо разпространение от всичките си предшественици

18:35 | 04.01.16 г. 7
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Новата операционна система Windows 10 вече е инсталирана на повече от 200 млн. устройства, което я прави операционната система от тази серия, която се радва на най-бърз растеж. Същевременно това се случва в момент, в който Microsoft е изправена пред нарастващата конкуренция от страна на Apple и Google, пише Bloomberg.

Новата версия на софтуера, който се появи на пазара през юли 2015 г., изпреварва Windows 8 с 400% според публикация в блога на Windows, написана от корпоративния вицепрезидент на групата, отговаряща за операционната система и устройствата, Юсуф Меди. Това позиционира компанията по-близо до целта Windows 10 да работи на 1 млрд. устройства през 2018 г., което е най-бързото навлизане на операционната система на компанията от всякога.

“Продължаваме да се вълнуваме от невероятните отзиви за Windows 10”, пише Меди. “Като цяло виждаме по-голямо удовлетворение на потребителите от Windows 10 от всяка друга предишна версия на Windows”.

Доброто приемане на операционната система е ключът към успеха на стратегията на главния изпълнителен директор Сатя Надела да изгради една екосистема от устройства и базиран в облака софтуер, по подобие на това, което правят в момента Apple и Google.

Пускането на новия Windows се случи в момент, в който пазарът на персонални компютри се оказа в застой, а пазарът на потребителски устройства се насочи към други марки, докато Microsoft започна да губи позиции.

Представянето на нови телефони, таблет и лаптоп през октомври от страна на компанията беше част от усилията да привлече потребителите и разработчиците към своята операционна система.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

5
rate up comment 11 rate down comment 1
ledosvetlenie
преди 8 години
Грешна ти е информацията - До Юни тази година ъпдейта е безплатен и който мине няма да плаща нищо нито в момента нито в бъдеще.Относно това че е навлезнал бързо как няма да навлезне като се правят на кьорави и допускат ъпдейт и на пиратски копия на Уиндоус
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 1
mitkopom
преди 8 години
даунгрейда дали е позволен?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 2
stasi666
преди 8 години
Безплатен е за срок от една година.След това или плащаш или си минаваш на 7 или 8
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 0
индианеца
преди 8 години
Може би защото ъпгрейда е безплатен, а преди се плащаше ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 2
abdul
преди 8 години
Windows 10 е вирус.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още