IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Засега само в САЩ: Sony пуска уеб-базирана телевизия

Фирмата ще разчита на базата си от над 70 млн. уеб-базирани Sony устройства, която вече съществува в щатите

13:22 | 09.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Засега само в САЩ: Sony пуска уеб-базирана телевизия

Японският технологичен концерн Sony Corp. ще започне да изпробва услуга за интернет базирана платена телевизия в САЩ през тази година, предаде Bloomberg.

Продуктът, наречен One Sony, ще улесни възможността потребителите да превключват между конвенционални програми и такива, които се разпространяват в мрежата, обясниха от фирмата. Ще бъде тествана и стрийминг услуга за PlayStation, смартфоните и телевизорите, които произвежда японската фирма.

Пускането на телевизионна услуга може да постави Sony в конкуренция със съществуващи кабелни и сателитни доставчици като Comcast Corp. и DirecTV. Една от пречките, които забавиха Intel Corp., разработила подобна уеб-базирана технология, бе цената на съдържанието. 

Според информирани източници Sony вече е провела разговори с медийни компании, включително CBS Corp., NBC Universal, Fox Networks и собствените си филмови и телевизионни студиа за правата за излъчване на съдържание.

Новата услуга ще включва персонализирани менюта за отделните членове на семейството, препоръки за различните потребители и възможност те да започнат да гледат дадено предаване на едно устройство, като например конзолата PlayStation, и да продължат на друго, като например iPad.

Фирмата ще разчита на базата си от над 70 млн. уеб-базирани Sony устройства, която вече съществува в САЩ, включително 25 млн. PlayStation 3 устройства. Услугата ще започне именно от тези устройства, които са най-използваните за гледане на Netflix.

Игровата услуга, наречена PlayStation Now, ще предлага опция за абонамент и наемане на заглавия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още