IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгартабак: Спазваме задълженията си и законодателството

Средният размер на обезщетение за освободен служител, което ще бъде платено, е 15 хил. лева

16:36 | 24.03.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Булгартабак: Спазваме задълженията си и законодателството

„Стриктно спазваме и изпълняваме задълженията си по приватизационния договор, трудовото  законодателство и колективния трудов договор със синдикатите“, поясняват във връзка с разпространената декларация от браншовите синдикати и съдържащите се в нея неверни внушения от „Булгартабак-Холдинг” АД. 

Като отговорна компания „Булгартабак” ще спази всички изисквания на закона при прекратяването на трудови договори на служители от „София – БТ“ АД, пояснява дружеството.

Предвидените обезщетения, които ще бъдат изплатени, многократно надхвърлят изплащаните при подобни случаи в страната. Средният размер на обезщетение за освободен служител, което ще бъде платено, е 15 хил. лева, като ще има и суми, които значително надхвърлят този размер.

„Ние си даваме сметка за последиците от прекратяването на трудовите правоотношения, като целта на изплатените обезщетения е да подпомогнем тези наши служители до намирането на нови възможности за работа. Заявяваме също, че  дружествата от групата „Булгартабак” ще продължат своята производствена и търговска дейност, като компанията ще търси нови възможности и пазари за реализация на своята продукция“, декларира още компанията.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Специални предложения виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
VicKing
преди 8 години
А къде е г-н Пепелник?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още