IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Webit.Festival осигурява инвестиции за 200 000 евро за победителя

Българската екосистема ще подкрепя и налага България като място за развитие на бизнес и инвестиции в стартиращи компании

14:40 | 04.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Webit.Festival осигурява инвестиции за 200 000 евро за победителя

Победителят от състезанието за предприемачи на Webit.Festival в София ще получи инвестиция от 200 000 евро.

„Горд съм, че именно в България за първи път в Централна и Източна Европа и един от малкото случаи в света събитие предоставя 200 000 евро за насърчаване на предприемачеството!“ сподели предприемачът, инвеститор и председател на Webit.Foundation Пламен Русев в профила си в социалната мрежа Facebook.

„Три от най-успешните български технологични предприемачи и бизнес ангели се присъединиха към мен и моята инвестиция, за да направим това възможно - българска екосистема да подкрепя и налага България като място за развитие на бизнес и инвестиции в стартиращи компании“, продължава Русев.

Победителят от Founders Games на Webit.Festival Europe ще бъде голям щастливец – освен че ще получи 200 000 евро като инвестиция, но и ще има едни от най-успешните предприемачи и инвеститори от Централна и Източна Европа за свои ментори и бизнес ангели. Това са Васил Терзиев (основател на Телерик – компания, която наскоро продаде за 264 млн. долара), Иво Евгениев (Рослин Кепитъл) и Любомир Минчев (основател на Телелинк) и, разбира се, лично Пламен Русев и платформата и общностите на Webit в цял свят.

Вече 3 години Webit.Foudation подкрепя развитието на предприемаческите екосистеми в локациите и регионите, където се провеждат глобалните събития – София, Истанбул, Дубай, Сингапур и Делхи.

Сумата от 200 000 евро е осигурена от четиримата предприемачи и инвеститори и има за цел да наложи София и България като място за развитие на предприемаческата екосистема от Централна и Източна Европа и останалата част на стария континент.

Към настоящия момент над 930 стартиращи компании от над 60 държави вече са кандидатствали за гранта на Webit.Foundation.

Повече информация и възможност за участие в сайта на събитието!
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Специални предложения виж още

Коментари

Финанси виж още