Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Специални предложения

За деветмесечието ТЕЦ AES Гълъбово произведе близо 2 млн. МВтч. електроенергия

За септември 2020 г. най-модерната въглищна централа в България произведе 40% повече електричество в сравнение със септември 2019 г.

За деветмесечието ТЕЦ AES Гълъбово произведе близо 2 млн. МВтч. електроенергия

Снимка: ТЕЦ AES Гълъбово

ТЕЦ AES Гълъбово произведе 40% повече електроенергия през септември 2020 г. в сравнение със същия месец на 2019 г. Най-модерната въглищна централа в България е генерирала близо 190 000 МВтч. електроенергия през септември тази година срещу 136 000 МВтч. година по-рано. Това показва анализ на производствените резултати на ТЕЦ AES Гълъбово.

Още по темата

Общо за деветмесечието на 2020 г. - от януари до септември, ТЕЦ AES Гълъбово е произвела близо 2 млн. МВтч. електроенергия. Произведеното количество електроенергия от най-екологичната въглищна ТЕЦ в България за деветмесечието на 2020 представлява 7% от общото електропотребление в страната, което отново показва ключовата роля на   ТЕЦ AES Гълъбово за българската енергийна система.

Припомняме, че на площадката на ТЕЦ AES Гълъбово се изпълнява план със строги мерки с цел предотвратяване разпространението на COVID-19 и опазване живота и здравето на служителите на централата и на партньорите, с които работим. Благодарение на предприетите мерки електроцентралата работи без прекъсване от началото на извънредното положение заради пандемията от коронавирус в България до днес и така продължава да гарантира енергийната сигурност за страната.

AES e най-големият инвеститор в енергийния сектор на България през последните 30 години. Компанията е вложила близо 3,5 млрд. лева.

AES България е собственик на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ AES Гълъбово, на Съоръжението за депониране на отпадъци от експлоатацията на централата край село Обручище, както и е мажоритарен собственик на AES Гео Енерджи, която оперира най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола”, край Каварна.
 

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от Специални предложения
„Енергоконсулт Електромобилност” инсталира ултрабързи зарядни станции в Скопиe