IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Футболният клуб Барселона преговоря с Bank of America за телевизионните си права

Членовете на отбора ще гласуват на 16 юни план за продажбата на 25% от телевизионните права

12:30 | 03.06.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Испанският футболен отбор Барселона води преговори да продаде част от телевизионните си права на Bank of America Corporation за 600 млн. евро, за да подобри недоброто си финансово състояние, пише Bloomberg.

Клубът бе в напреднала фаза на преговорите с компанията за частни инвестиции CVC Capital Partners, за да продаде 8% от правата си на излъчване, но е решила да се оттегли от тези преговори и сега финализира алтернативно предложение на BofA, съобщава информационният сайт El Confidencial в петък, позовавайки се на източници от финансовата индустрия, които не назовава.

Членовете на футболния отбор ще гласуват на 16 юни план за продажбата на 25% от телевизионните права, твърди испанската медия.

В същото време от Goldman Sachs са заявили за El Confidencial, че водят преговори с клуба, за да увеличат предоставената финансова подкрепа. Кредиторът по-рано даде заем за 525 млн. евро на Барселона.

Bank of America е сред банките, които подкрепят и конкурента на Барселона - Реал Мадрид, с финансиране за ремонт на стадиона на футболния отбор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още