Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стил

Adidas: Потребителите ще принудят модната индустрия да бъде по-устойчива

Социалните мрежи също помагат за това изпълнителни директори в индустрията да бъдат по-отговорни

Adidas: Потребителите ще принудят модната индустрия да бъде по-устойчива

Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Социалните мрежи улесниха потребителите да държат компаниите и изпълнителните им директори отговорни за действията им и това е нещо хубаво, коментира изпълнителният директор на Adidas Каспър Рорстед пред CNBC.

“Смятам, че контролът върху компаниите и изпълнителните директори днес е много по-голям. Мисля, че част от причината е, че социалните мрежи носят прозрачност, но помага и потокът от новини, каквито преди нямаше“, посочва Рорстед. „Това води до промяна, до отговорност и до прозрачност“.

Всичко това ще принуди модната индустрия, която произвежда 8 до 10 на сто от глобалните въглеродни емисии, да остане екологична“, коментира още той.

„Това е само началото, но въздействието на пластмасата върху глобалната среда е толкова негативно. И като компания, която се застъпва за нещо положително,... ние наистина искаме да сме сигурни, че по този проблем се работи“, твърди изпълнителният директор. „За компаниите е наистина важно да помагат за иновациите и да намират решения, които да адресират проблемите на околната среда, без тя да бъде разрушавана в бъдеще“.

Още по темата

Adidas направи крачка към създаването на устойчиви продукти, включително използвайки пластмаса от океана за производството на обувките си, и обеща да направи девет от всеки десет свои продукта устойчиви до 2025 г.

„Не го казвам с неуважение, но европейските компании, може би заради регулацията, изглежда са напред“, твърди Рорстед. „Виждаме себе си като лидер в устойчивостта, но всъщност приветстваме всички, които са направили крачка напред“.

Компанията си партнира с Allbirds по създаването на обувки с нисковъглероден отпечатък, до голяма степен благодарение на успеха на конкурента със създаването на устойчиви продукти на ниска цена, което досега беше предизвикателство за Adidas. Allbirds използва материали като мериносова вълна, рециклирани бутилки и картон за производството на своите обувки.

„Успехът в устойчивостта е по-важен, отколкото конкурирането един с друг“, категоричен е Рорстед.

По-късно това лято Adidas ще пусне класическия модел Stan Smith с кожа, получена от мицел, влакнестата структура на гъбите. Компанията очаква маратонките да станат много популярни.

„Наскоро проведохме проучване: 70% от нашите потребители предпочитат да купуват устойчиви продукти. Така че мисля, че ще има голямо търсене на този продукт“, допълва изпълнителният директор.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Стил
Производителят на маратонките Vans разочарова инвеститорите