IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алесандро Микеле - новият шанс на Gucci да си върне блясъка

Резултатите от представянето на новите колекции ще станат ясни през февруари

10:01 | 11.01.16 г.
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Усилията на модната къща Gucci да заложи на Алесандро Микеле, малко познат дизайнер на аксесоари, който да върне компанията към креативността, вече ѝ спечелиха похвали от модния подиум. Но инвеститорите все още очакват да видят какви ще са ползите от този ход, пише Bloomberg.

Фокусът на Микеле върху винтидж стила и логото на фирмата с двойно G, са добре приемани от модните списания, но продажбите на оценявания на 3,8 млрд. долара бранд спадат. Gucci носи около две трети от печалбата на своята компания майка Kering и се разрасна значително през последните три години.

"Инвеститорите се интересуват кога новият креативен импулс ще се трансформира в реални финансови резултати“, посочва Марио Ортели, анализатор на Sanford C. Bernstein. “Връщането на Gucci към успеха все още е ключов въпрос по отношение на инвестициите на Kering.

Базираната в Париж Kering се нуждае от всичко това, макар че времето може да се окаже голямо предизвикателство за нея. Терористичните атаки в Париж през ноември миналата година допринесоха за лошия финал на една доста трудна година за Gucci, тъй като търсенето на луксозни стоки в почти всички региони на света се забави, водено от голям спад в Азия.

Резултатите от това как се приема дебютната колекция на Микеле, която се появи в някои магазини още през септември, ще станат ясни на 18 февруари, когато Kering ще представи най-новите си финансови резултати. По-късно този месец 43-годишният Микеле ще представи най-новите си модели в мъжкото облекло.

Kering назначи Микеле за главен творчески директор на Gucci през януари миналата година, възлагайки му нелеката задача да върне 95-годишната марка към растежа. Още с първата си колекция, включваща червени плисирани кожени поли, привлече отново вниманието към бранда. Микеле спечели наградата за най-добър международен дизайнер на Британските модни награди през ноември. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още