Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стил

Burberry: Магазините ни в Китай се върнаха към растежа

Подобна е ситуацията и в Южна Корея, но на много пазари все още не са вдигнати блокадите

Burberry: Магазините ни в Китай се върнаха към растежа

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Burberry Group заяви, че магазините ѝ в континенталната част на Китай са се завърнали към растежа. С това компанията се присъедини към конкурента си на пазара на луксозни стоки LVMH във вдъхването на надежда, дори в момент, в който наложените по света блокади задълбочават проблемите на други места, пише Bloomberg.

Цената на акциите на Burberry Group се повиши с 4,2% във връзка с надеждите за възстановяване на ключовия за модната индустрия пазар. От началото на април продажбите на компанията се върнаха към растежа и в Южна Корея, след като някои потребители наваксват с покупките, осуетени от коронавируса.

Около половината от общо 421 магазини на британската компания остават затворени, което оказва натиск върху продажбите в тримесечието до юни, обяви Burberry.

Още по темата

Коронавирусната пандемия и мерките за налагане на блокади за овладяване разпространението на Covid-19 засегнаха опитите на Burberry да възроди продажбите си под ръководството на главния изпълнителен директор Марко Гобети и дизайнера Рикардо Тиши – и двамата, идващи от луксозния конгломерат LVMH и френската му модна къща Givenchy.

След две години, в които бизнесът остана почти без промяна, планът за преобръщане, създаден от Гобети, трябваше да доведе до ускоряване на продажбите и увеличаване на маржовете от тази година.

Приходите от продажби на дребно се свиха с 3% на сравнима база през 12-те месеца, завършили на 28 март. Анализаторите очакваха понижение от 4,6%.

Burberry оттегли дивидента си и програмата за обратно изкупуване на акции и засилва програмата си за съкращеня на разходи, за да помогне за справяне с пониженията. Компанията разполагаше с 887 млн. паунда (1,1 млрд. долара) в брой към края на март.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Стил
Продажбите на Nike се възстановяват от коронакризата