IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Часовник на Patek Philippe бе продаден на търг за рекордните 31 млн. долара

Тази продажба подобри предишния рекорд, поставен от Daytona Rolex, принадлежал някога на Пол Нюман

14:09 | 11.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Часовник на луксозния швейцарски бранд Patek Philippe беше продаден за 31 млн. долара - най-високата цена за ръчен часовник на търг - при благотворителна разпродажба, управлявана от Christie's в Женева.

Стоманеният Grandmaster Chime мина под чука след 5-минутно ожесточено наддаване в препълнена зала с повече от 300 души. Тази продажба подобри предишния рекорд, поставен от Daytona Rolex, принадлежал някога на Пол Нюман, чиято продажбата през 2017г.  донесе 17,8 млн. долара.

Произведението на Patek Philippe има два циферблата, като единият от тях е на гърба, както и 20 специални функции. То беше продадено в събота по време на събитието Only Watch, на което се предлагат единствени по рода си часовници с цел да се съберат пари за изследвания на заболяване, наречено мускулна дистрофия тип Дюшен.

Only Watch е събитие, инициирано за първи път през 2005 г. от Люк Петтавино. Той е бивш главен изпълнителен директор на Yacht Show в Монако, а синът му умира от мускулна дистрофия.

Рекордните аукционни цени за часовници се повишават през последните години - през 2010 г.  например най-високата цена за часовник, продаден на търг,  беше 5,7 млн. долара, съобщават от Bloomberg.

Christie's провежда годишния си търг на часовници този понеделник в Женева, а в края на месеца ще предложи рядък Patek от 1950 г. в Хонконг. Той има приблизителна оценка от 14 млн. долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още