IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hermes: Растат покупките на луксозни стоки от китайските потребители

Луксозната марка твърди, че още няма забавяне на търсенето

19:16 | 25.04.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Hermes International обяви, че търсенето от страна на китайските потребители е продължило да расте в началото на годината – пореден знак, че световният пазар на луксозни стоки се представя добре, пише Bloomberg.

Френският производител на чантите Birkin отчете 12% ръст на приходите от продажби при постоянни валути, с което надмина прогнозите на анализаторите с най-бързия си темп на растеж от повече от четири години.

Hermes навлиза в по-добър период, докато китайската икономика се възстановява.

В края на миналата година нараснаха опасенията, че заможните китайски потребители свиват разходите си, макар че последните резултати на LVMH и Kering показаха, че това не се е случило още.

Hermes твърди, че растежът ѝ в Китай, Хонконг, Макао и Тайван е надминал 10%.

И все пак компанията показва слабост на част пазарите, на които оперира. Франция е един от тях. Там представянето ѝ е по-слабо и поради протестите на „жълтите жилетки“, които засегнаха пазаруването на луксозни стоки. Приходите от продажби в страната са нараснали само с 1%, изоставайки значително спрямо останалата част от бизнеса.

LVMH постави летвата високо, след като отчете 15% растеж на бизнеса си с модни и кожени стоки по-рано този месец. Kering разкри, че приходите на марката Gucci са скочили с 20 на сто през тримесечието.


 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още