IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hermes ще продължи продажбата на чантите си Birkin

Компанията бе замесена в скандал заради неетично отношение към крокодилите, които отглежда

17:18 | 12.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Ким Кардашиан и Виктория Бекъм могат да си отдъхнат спокойно - Hermes International може да продължи да продава своите прочути чанти Birkin. Актрисата Джейн Бъркин е доволна от начина, по който компанията се грижи за крокодилите, отглеждани заради кожите, ползвани за направата на чантите, пише Bloomberg, позовавайки се на изявление, направено от базираната в Париж Hermes.

68-годишната Бъркин през юли заяви, че чантите ще бъдат преименувани, докато не се сложи край на “жестоките” методи, използвани при убиването на крокодилите.

“Hermes потвърждава ангажимента си да прилага най-добрите практики в отглеждането и развъждането на крокодили”, обявиха от компанията. “Това е в строго съответствие с международните разпоредби”.

Спорът възникна, след като през юни организацията People for the Ethical Treatment of Animals публикува видео, показващо как алигаторите все още се движат, след като са простреляни с пистолет. 

В петък Hermes обеща да преустанови ползването на фермата, в която са установени нарушенията, ако пренебрегването на правилата бъде повторено.

Инцидентът в Тексас е “изолирана нередност”, показа проверка, направена през юли, посочват от компанията. След случилото се Hermes изисква доставчиците ѝ да подписват споразумение за поддръжане на най-високи стандарти за отглеждането на крокодилите.

Чантите Birkin са най-емблематичният продукт на Hermes, който носи около 15% от продажбите на компанията, твърди Лука Солка, анализатор на Exane BNP Paribas в Лондон. Чантите струват между 9400 долара и 68 000 долара и са носени от известни личности, включително Виктория Бекъм, Ким Кардашиян и певицата и актриса Дженифър Лопес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още