Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стил

Hugo Boss очаква по-тежък удар от коронавируса преди възстановяването си

Компанията прогнозира, че приходите ѝ за второто тримесечие ще се понижат поне наполовина

Hugo Boss очаква по-тежък удар от коронавируса преди възстановяването си

Снимка: Getty Images

Германската модна къща Hugo Boss очаква влиянието на пандемията на коронавируса да се влоши, преди да поеме към подобряване. Това стана ясно, след като компанията отчете 17% спад на приходите от продажби за първото тримесечие, но добави, че вижда сигнали за възстановяване в Китай и онлайн, предава Ройтерс.

Компанията отчете 555 млн. евро приходи от продажби за първото тримесечие, над средната прогноза на анализаторите за 548 млн. евро, докато загубата ѝ преди данъци достигна 14 млн. евро, значително повече от очакваните 6 млн. евро.

Hugo Boss очаква приходите ѝ за второто тримесечие да спаднат с поне 50%, но твърди, че е уверена, че ситуацията с търговията на дребно постепенно ще се подобрява през третото тримесечие, повлиявайки положително на приходите от продажби и на печалбата през второто полугодие.

Още по темата

Компанията, известна със своите мъжки костюми, заяви, че всичките ѝ магазини за търговия на дребно са отворили отново врати в Китай от края на март, а през април продажбите са били с около 15-20% под тези от предходната година.

Производителят на луксозни стоки Hermes също обяви, че бизнесът се възстановява добре в Китай, след като търговските обекти са заработили отново.

Hugo Boss заяви, че онлайн продажбите са скочили с 39% през първото тримесечие, а през април са се ускорили значително. Тези в нейния собствен сайт и в тези на някои партньори са скочили повече от два пъти.

Компанията, която вече обяви действия за опазване на счетоводния си баланс, като спирането на реновирането на магазини и отварянето на нови търговски обекти, заяви, че се насочва към допълнително съкращаване на разходите от поне 150 млн. евро тази година.

През март Hugo Boss обяви, че главният ѝ изпълнителен директор Марк Лангър ще напусне на 30 септември, но ще остане до края на тази година като консултант заради кризата с коронавируса, докато компанията търси наследник на поста.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Стил
Британското звено на собственика на Victoria’s Secret търси помощ от кредиторите