IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hugo Boss планира затварянето на магазини в Китай

Компанията ще разшири и онлайн продажбите си като част от промяна в стратегията

15:57 | 10.03.16 г.
<p>
	Снимка: архив Ройтерс</p>

Снимка: архив Ройтерс

Германската модна къща Hugo Boss обяви, че затваря част от аутлетите си в Китай и ще преразгледа глобалната си мрежа от магазини, опитвайки се да се възстанови след напускането на главния си изпълнителен директор миналия месец.

Подобно на други търговци на луксозни стоки на дребно Hugo Boss понася удари заради забавянето на потреблението в сектора, най-вече в Китай, коментира Ройтерс.

Като част от промяна в стратегията миналия ноември германският бранд, известен с елегантните си мъжки костюми, заяви, че ще ограничи отварянето на нови магазини на топ глобални локации, опитвайки се да разшири онлайн продажбите си.

В четвъртък компанията обяви, че ще отиде дори по-далеч. Тя ще затвори около 20 от 145-те си магазина в Китай и ще направи сериозни подобрения в останалите. След преглед на състоянието на цялата верига е възможно да бъдат затворени аутлети и на други места. Освен това ще бъдат отворени само 20 нови магазина в цял свят спрямо 72 през миналата година.

Забавянето на китайската икономика и обуздаването на разточителното потребление в страната нанася сериозни вреди върху луксозните брандове. Hugo Boss обаче заяви, че скорошното понижаване на цените в Китай, доближавайки ги до тези в Европа, е насърчило търсенето през последните седмици.

Компанията намали цените на пролетната си колекция в Китай с 20%, като предстои още едно 10-процентно понижение през втората половина на годината, заяви главният финансов директор Марк Лангер на пресконференция.

Компанията обяви още, че планира да разшири интернет дейността си и да започне сама да управлява онлайн бизнеса си от Европа през май, за да координира по-добре магазините си.

Общите инвестиции на Hugo Boss през 2016 г. ще бъдат под 200 млн. евро спрямо 220 млн. евро през 2015 г., но компанията обяви, че ще запази дивидента си без промяна в размер на 3,62 евро на акция.

В края на миналия месец председателят на Борда на директорите на компанията Клаус-Дитрих Ларс напусна компанията по собствено желание. Анализаторите тогава коментираха, че до голяма степен той е отговорен за стратегията, която доведе до кризата в бранда. Само от началото на годината акциите на компанията са поевтинели с 27%.

Засега Hugo Boss не предоставя информация кой може да е наследникът на Ларс, коментирайки единствено, че списъкът с кандидати е доста дълъг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още