IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hugo Boss прогнозира възстановяване на продажбите след спада в САЩ и Хонконг

Главният изпълнителен директор Марк Лангер заяви, че очаква "значително" увеличаване на оперативната печалба през четвъртото тримесечие

11:55 | 05.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Hugo Boss очаква продажбите и оперативната печалба да се възстановят през четвъртото тримесечие, подпомогнати от по-модерните магазини, от растежа на пазара в континентален Китай, както и от електронната търговия, след като германската модна къща отчете спад в продажбите в САЩ и Хонконг.

Миналия месец Hugo Boss намали прогнозата си за приходите за 2019 г. и отчете предварителните резултати за третото тримесечие, които бяха под очакванията на компанията. Те бяха потвърдени във вторник, съобщава Ройтерс.

Главният изпълнителен директор Марк Лангер заяви, че очаква "значително" увеличаване на оперативната печалба през четвъртото тримесечие, като се позовава на експанзията в континенталния Китай и разрастващия се онлайн бизнес, който записва ръст от 36% през третото тримесечие.

Hugo Boss очаква да пожъне успех от инвестициите си в подобряване на обстановката в своите магазини, включително в своя флагмански магазин на Шанз-Елизе в Париж, както и от положителното посрещане на последните модни ревюта на марката в Милано и Шанхай.

Акциите на Hugo Boss, които поевтиняха с 40% през последната година, са повишили цената си с 1.4% в началото на търговията днес.

Продажбите от третото тримесечие отбелязват понижение с 8% в Америка с отчитане на валутните корекции.  Hugo Boss обяснява спада със свитото търсене в САЩ от местните жители и туристите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още