IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Inditex отчете ръст на печалбата от 26%

Собственикът на Zara съобщи, че е открил 12 хил. нови работни места през последната една година

12:34 | 16.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Печалбата за първото полугодие на Inditex, собственик на модната верига Zara, се е повишила с повече от една четвърт благодарение на съживяването на испанските търговски улици, съобщава ВВС.

Нетната печалба на испанската група, най-големият търговец на дрехи на дребно в света, възлиза на 1,16 млрд. евро между февруари и юли, което е с 26% повече в сравнение с миналата година.

Продажбите, които не отчитат влиянието на новите магазини, са се повишили с 7%.

Топлото време в Европа, където Inditex осъществява две трети от продажбите си, също е спомогнало за повишаване на търговията.

Конкурентът на компанията Hennes & Mauritz (H&M) заяви във вторник, че хубавото време е имало положителен ефект, отлагайки представянето на есенните колекции и забавяйки ръста на продажбите през август до само 1%.

Inditex, която притежава и Pull & Bear, Massimo Dutti и Bershka, е отворила около 94 нови аутлет магазина в цял свят през първата половина на годината, като повечето от тях са под бранда на Zara и Zara Home.

Компанията разшири и мрежата си за онлайн продажби, стартирайки сайтове в Хонконг, Макао и Тайван.

Inditex заяви, че през последните 12 месеца компанията е създала 12 хил. нови работни места, като над 2500 от тях са в Испания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още