Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стил

Macy's съкращава 3900 корпоративни работни места

Компанията се опитва да се преструктурира

Macy's съкращава 3900 корпоративни работни места

Снимка: Demetrius Freeman/Bloomberg

Macy’s обяви, че планира да съкрати хиляди работни места в бекфиса си, което подсказва, че секторът за търговия на дребно скоро няма да се върне към състоянието си от добрите стари времена, пише Bloomberg.

Преструктурирането, включващо премахването на около 3900 корпоративни и мениджърски позиции, се очаква да спести 365 млн. долара на компанията през тази фискална година и около 630 млн. долара през следващата, гласи съобщението.

„Знаем, че ще бъдем по-малка компания в обозримо бъдеще и разходната ни база ще продължи да отразява това движение напред“, коментира главният изпълнителен директор Джеф Дженет.

Книжата на компанията понижиха стойността си с 4,2% в Ню Йорк. От началото на годината цената им е спаднала с 60% спрямо 5,6% надолу за индекса S&P 500.

Още по темата

Съкращенията са в допъление на намаляването на служителите в магазините заедно с веригата на доставки и клиентската поддръжка. Новият кръг от корпоративни съкращения засилва опасенията, че много от взетите мерки за временно пускане в неплатен отпуск в началото на пандемията могат да станат перманентни.  

Като цяло в сектора за търговия на дребно се наблюдаваха големи съкращения и пускане в отпуск на служителите от магазините заради затварянето на търговските обекти за седмици по време на пандемията. Но този процес започна да се пренася и в централите и корпоративните офиси на компаниите.

Gap например съкрати поне 10% от корпоративните си служители според Business of Fashion.

„Реалността е, че всичко се променя, всичко се развива и разбирането как да се адаптираш, как да оперираш в по-малък мащаб означава да оперираш по-ефективно“, коментира Симиън Сийгъл, анализатор търговия на дребно в BMO Capital Markets.

Но Macy’s беше започнала действия по свиването си още преди пандемията. През февруари веригата заяви, че съкращава около 9% от работната си сила, или 2000 места, във връзка със своя план за преобръщане на бизнеса.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Стил
Ted Baker отчете загуба след тежка пандемична година за бизнеса ѝ