IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марката на Виктория Бекъм набра 40 млн. долара финансиране

Капиталът идва от NEO Investment Partners

16:22 | 27.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Бившата певица от Spice Girls Виктория Бекъм, която се превърна в моден дизайнер, набра 30 млн. паунда (40 млн. долара), за да разшири магазините си и своя канал за електронна търговия в рамките на нов кръг на финансиране от NEO Investment Partners, предава Ройтерс.

Уебсайтът The Business of Fashion заяви, че сделката е оценила компанията на 100 млн. паунда.

Основаната през 2008 г. Victoria Beckham Limited продава продуктите си в над 50 страни. Компанията е частна и е собственост на Виктория, нейния съпруг Дейвид Бекъм и агента Саймън Фулър. По-голямата част от дрехите на фирмата се шият във Великобритания.

„NEO е перфектен партньор, който да ни придружи в следващата стъпка от нашето пътуване“, коментира Виктория Бекъм. „Те разбират моята визия и моето желание компанията да запази своята независимост, както и моя ангажимент към продължаването на развитието на бранда“.

Виктория Бекъм доби популярност със Spice Girls, която през 90-те години продаде 85 млн. записа и се превърна в една от най-добре продаваните поп групи на всички времена. По това време Виктория се наричаше Posh Spice. През 1999 г. тя се омъжи за Дейвид Бекъм и двамата се превърнаха в една от най-известните двойки във Великобритания.

Макар че известно време не беше приемана сериозно от модната индустрия, днес колекциите на Бекъм се показват в Ню Йорк и се радват на одобрение.

Фирмата за дялово инвестиране NEO, също основана през 2008 г., подкрепя брандове, включително дизайнерската група Tom Dixon, компанията за мъжко облекло AMI Paris и веригата пекарни Paul.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:25 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още