Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стил

Next повиши прогнозата за печалбата си за трети път

Британската ритейл верига твърди, че бизнесът ѝ се възстановява добре

Next повиши прогнозата за печалбата си за трети път

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Next повиши прогнозата за годишната си печалба за трети път, след като търсенето на детски дрехи и продукти за дома ѝ позволиха да постигне продължаващо възстановяване след блокадата във Великобритания, пише Bloomberg.

Модната верига магазини, която е неизменна част от британските места за пазаруване, сега очаква годишната ѝ печалба преди данъци да достигне 365 млн. паунда (476 млн. долара). Предходната прогноза беше за 300 млн. паунда.

Представянето на Next постепенно стъпва на крака, тъй като онлайн продажбите растат, а магазините се възстановяват от тримесечната блокада, която ги остави затворени през пролетта заради пандемията. Сегашната прогноза на търговеца на дребно е много различна от априлската, когато най-лошият сценарий беше за загуба в размер на 150 млн. паунда и изобщо не се очакваше печалба.

Next заяви, че скорошното затягане на ограниченията върху социалните интеракции в много части на Великобритания не е засегнало бизнеса ѝ. Тримесечните приходи от продажби са се увеличили с 2,8% спрямо същия период на миналата година. Сега компанията очаква годишните приходи от продажби да са със 17% надолу. Предходната прогноза беше за спад от 20 на сто.

Още по темата

„Най-голямото неизвестно“ е дали Англия, Северна Ирландия и Шотландия ще последват уелското правителство и отново ще затворят магазините за продукти, които не са от първа необходимост, коментира главният изпълнителен директор Саймън Уолфсън.

“Нещата се развиха много по-добре, отколкото очаквахме, спрямо състоянието, в което бяхме през април“, допълва той. Въпреки че продажбите на дрехи за възрастни са по-слаби от миналогодишните, този спад е компенсиран от по-голямо от очакваното търсене на детски дрехи и продукти за дома.

Книжата на Next останаха почти без промяна в цената на Лондонската борса. Те записаха рали от дъното, което достигнаха през април, но от началото на годината стойността им се е понижила с около 13%.

Next обяви, че може да се сблъска с увеличение на годишните разходи за вносни мита с 13 млн. паунда в случай на Brexit без сделка. Компанията ще може да компенсира голяма част от този ръст чрез „осигуряване на ресурси и предоговаряне“, посочва Next.

Въпреки че тя е подготвена за излизането на Великобритания от Европейския съюз без сделка, „определено предпочитаме сделка, защото в крайна сметка смятаме, че свободната търговия е нещо добро“, коментира Уолфсън. Ако няма споразумение, той се надява,че правителството ще преразгледа общите мита върху продукти, които не са произведени в Обединеното кралство.

 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Стил
Кои са 5-те водещи козметични марки в света