Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стил

Nike се радва на силното търсене на продуктите ѝ по цял свят

Компанията отчете ръст на приходите си

Nike се радва на силното търсене на продуктите ѝ по цял свят

Снимка: Архив Ройтерс

Приходите от продажби на Nike са се повишили с 10% през последното тримесечие, след като търговецът на спортни дрехи и обувки продължава да се радва на силно търсене по целия свят, докато се справя с критиките за рекламната си кампания с участието на Колин Каперник, пише Wall Street Journal.

В социалните мрежи Nike получи заплахи за бойкот, след като пусна кампанията с представителя на Националната футболна лига през септември.

Nike застана зад кампанията си със спортиста – ход, който накара поддръжниците на бившия играч да купуват мърчъндайз от компанията. Каперник стана спорна фигура в спорта и в политиката през 2016 г., след като започна да коленичи по време на изпълнението на химна, за да привлече вниманието към расовата несправедливост и начина, по който полицията се отнася към цветнокожите.

Същевременно компанията омаловажи значимостта на участието на Каперник в рекламата, посочвайки по това време, че той е просто един от многото спортисти в нея. Рекламите включват тенис звездата Серена Уилямс и NFL играчът Шаким Грифин, както и други.

Книжата на Nike повишиха цената си с 8% по време на следоборсовата търговия в четвъртък. От началото на годината стойността им е се е увеличила също с 8%.

Още по темата

Приходите на Nike в Северна Америка, която носи по-голямата част от общите ѝ приходи от продажби, са нараснали с 9% до 3,78 млрд. долара. Те включват 8-процентов ръст на бизнеса с обувки и 10% - на дрехите. Приходите от продажби на екипировка са спаднали с 3 на сто спрямо година по-рано.

Приходите от продажби в Китай са скочили с 26%, достигайки 1,54 млрд. долара през тримесечието.

Общите приходи за тримесечието, завършило на 30 ноември, са 9,37 млрд. долара, над прогнозата за 9,17 млрд. долара по данни на FactSet. Nike е генерирала 847 млн. долара печалба за второто фискално тримесечие, или 52 цента на акция, в сравнение със 767 млн. долара, или 46 цента на акция, година по-рано. Анализаторите, анкетирани от FactSet, очакваха печалбата да е 46 цента на акция.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Стил
Asos отправи трето предупреждение за печалбата си