IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият часовник на Richard Mille - с миниатюрни графити в него

Продуктът струва 800 хил. долара и е създаден само в 30 бройки

14:50 | 21.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Richard Mille Facebook page</em></p>

Снимка: Richard Mille Facebook page

Производителят на часовници Richard Mille е известен с това, че избутва границите - на инженерната работа, дизайна и цените, продавайки най-скъпите часовници в света на средна цена от 185 хил. долара. Но сега Mille достигна до ново ниво. Става дума за часовник с графити, който струва 800 хил. долара. И вече е разпродаден, пише CNBC.

Часовникът е наречен 68-01 и е направен в сътрудничество с прочутия на френски графити художник Cyril Phan, известен като Kongo. Той е прочут със своите огромни произведения, изрисувани на мостове, стени и ванове, с ярки цветове. За 68-01 той е трябвало да направи всяка една от стотиците малки части, поставени вътре в часовника.

Била е нужна повече от година, за да се разработят боя и специални четки, използвани за боядисване на миниатюрните части, тъй като боята трябвало да бъде достатъчно тънък пласт и достатъчно светла, за да не възпрепятства микроскопичните движения.

“Исках да създам един културен сблъсък, сблъсъкмежду две различни вселени”, посочват от компанията, която е базирана в Швейцария. “Той винаги прави много големи произведения, а ние много малки. Става дума за сблъсъка между артистичния свят и техническия свят. Това е най-добрата техника и най-доброто от света на изкуството”.

Mille е направила само 30 такива часовници. Но дори и да имате 800 хил. долара, за да си купите това произведение, не бързайте. Всичките 30 бройки са разпродадени, още когато часовникът е бил обявен. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още