Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стил

Новият отчет на Abercrombie разочарова анализаторите

Цената на акциите на компанията се понижи с 10% в резултат на новините

Новият отчет на Abercrombie разочарова анализаторите

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Цената на акциите на Abercrombie & Fitch се понижи с около 10% в четвъртък, след като компанията за модни стоки отчете разочароващи приходи от продажби, тъй като повече тинейджъри отлагат покупките на дрехи за новата учебна година, пише CNBC.

Компанията, която притежава и марката Hollister, предупреди, че продължава да се бори със закъснения на доставките и ограничения на инвентара поради временното спиране на производството в чужбина. В краткосрочен план това ще се отрази на резултатите.

„В момента е трудно. Всички статии, които четете, са истински“, коментира главният финансов директор Скот Липески пред анализатори по време на представянето на резултатите.

Още по темата

Abercrombie се сблъсква със закъснения на доставките средно от една до три седмици, като изтегля доставките възможно най-много и залага на въздушните товари, когато е необходимо, коментира Липески. Той обаче очаква тези стъпки да доведат до по-високи разходи през втората половина на годината.

Продължително спиране на производството

Търговецът на дребно се надява, че производствените мощности в Южен Виетнам, които бяха затворени за продължителен период от време заради пандемията, ще заработят отново през следващия месец или до началото на четвъртото тримесечие.

„Но на този етап това е извън нашия контрол“, коментира Липески.

За тримесечието, завършило на 31 юли, нетната печалба на компанията е нараснала до 108,5 млн. долара, или 1,69 долара на акция, от 5,46 млн. долара, или 9 цента на акция, година по-рано. Като се изключат еднократните елементи, Abercrombie е спечелила по 1,70 долара на акция, над прогнозата за 77 цента на акция по данни на Refinitiv.

Нетните приходи от продажби са се увеличили с 24% до 864,9 млн. долара, от 698,3 млн. долара година по-рано. Сумата се оказа под очакванията за 879 млн. долара.

Компанията заяви, че приходите от продажби от марките ѝ Hollister, Gilly Hicks и Social Tourist са нараснали с 20 на сто на годишна база, а тези на бранда Abercrombie – с 30 на сто.

Компанията заяви, че приходите за второто фискално тримесечие са се увеличили с 3% спрямо нивата от 2019 г., преди пандемията. В Съединените щати, най-големият пазар на Abercrombie, нетните приходи от продажби са нараснали с 31% на годишна база и с 11% спрямо две години по-рано.

За фискалното трето тримесечие Abercrombie очаква нетните ѝ приходи от продажби да нараснат с 2-4% спрямо нивата от 2019 г.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Стил
Растежът на LVMH се забавя