IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Онлайн магазинът на H&M за дрехи втора употреба прави експанзия в Европа

Sellpy залага на все по-голямото търсене на устойчиви решения в модата

22:46 | 31.05.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Шведският онлайн магазин за дрехи втора употреба Sellpy, чийто мажоритарен собственик е H&M, обяви, че навлиза в още 20 европейски страни. Той залага, че търсенето на устойчива мода ще му помогне да продължи да расте, предава Ройтерс.

Стартъпът се занимава с целия процес по продажбата – от взимането на стоките от домовете на търговците до снимането, продажбата и доставката им. Благодарение на експанзията пазарите, на които оперира Sellpy, ще достигнат 24. Компанията започна работа първо в Швеция през 2014 г.

Sellpy твърди, че стоките втора употреба са един от най-бързо развиващите се пазарни сегменти в модната индустрия.

„Всяка закупена дреха втора употреба спестява ресурси на планетата. Търсенето на нашите нови пазари нараства бързо“, коментира Густав Уесман, който е ръководител на експанзията.

Докато потребителите стават все по-внимателни към произхода и устойчивостта на дрехите си, модната индустрия е все по-критикувана за това, че подхранва навика за изхвърляне на дрехи.

H&M, която търси нови източници на приходи след няколко трудни години на забавяне на приходите от продажби в много от магазините ѝ, придоби първия си дял от Sellpy през 2015 г.

H&M инвестира повече от 20 млн. евро в Sellpy и вече притежава около 70% от компанията, заяви Уесман.

Sellpy обяви, че е започнала съвместна работа с H&M, която ѝ дава достъп до складовете на гиганта в Полша, както и допълнителни услуги в области като дистрибуцията, контрол на качеството на дрехите и обработка на поръчките.

Sellpy твърди, че над 9 млн. дрехи са били продадени през платформата ѝ до този момент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още