IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Председателят на Nestle инвестира в часовници с течност

Швейцарският производител на часовници е привлякъл финансиране за 23 млн. долара

15:35 | 25.02.16 г.
<p>
	Печелившият от 2012 г. модел HYT H1 Titanium Black DLC <em>Снимка: www.hytwatches.com</em></p>

Печелившият от 2012 г. модел HYT H1 Titanium Black DLC Снимка: www.hytwatches.com

HYT SA, швейцарски производител на ръчни часовници, които използват течност, за да показват времето, е събрал 23 млн. франка (23 млн. долара) за финансиране на нови продукти, привличайки инвеститори като председателя на Nestle Петер Брабек-Летмат.

Брабек и частна швейцарска компания за управление на активи участват в кръг за инвестиране на HYT и дъщерната компания Preciflex, съобщи производителят на часовници, цитиран от Bloomberg.

HYT спечели наградата Grand Prix of Geneva Watchmaking за най-иновативен продукт през 2012 г., разработвайки часовник, работещ чрез течност под налягане. Технологията на Preciflex има приложения, които могат да бъдат използвани и в автомобилната и медицинската индустрия, твърди HYT.

Очаква се Брабек да се откаже от позицията си на председател през следващата година. Неговите планове за след Nestle включват повече време за работа по частния семеен бизнес в сферата на недвижимите имоти и производството на черен хайвер, заяви той по-рано.

„Благодарим на всички наши инвеститори партньори за този изключителен вот на доверие“, каза Патрик Бердо, съ-основател и председател на HYT, в изявлението на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още