IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите от продажби на H&M растат за пето поредно тримесечие

Въпреки това ръстът показва забавяне

15:10 | 17.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ръстът на приходите на Hennes & Mauritz показва забавяне през април и май, което затруднява опитите на шведската компания за модни стоки да намали натрупаните запаси, които натежават над финансовите ѝ резултати, пише Bloomberg.

Приходите от продажби през последното тримесечие са над прогнозата на анализаторите, анкетирани от Bloomberg. Въпреки това данните показват забавяне на растежа до 5,5% през април и май от 7% през март, пише анализаторът на Kepler Cheuvreux Фредрик Айвършон.

Книжата на H&M понижиха стойността си 1,8% в 9:53 ч. местно време в Стохколм, след като по-рано беше с 3,1% надолу.

Търговията с дрехи и аксесоари на дребно напоследък не е лесен пазар. Наскоро Inditex отчете слаби приходи от продажби заради дъждовното и студено време, а Gap записа 10% спад на приходите на едноименната си верига.

H&M, която обеща да намали отстъпките си, заяви, че инициативите за преобръщане на бизнеса са започнали да работят, макар че предизвикателствата остават. Най-големият от тези проблеми са натрупаните запаси, които са еквивалентни на една пета от общите приходи.

"Очакваме запасите да останат високи в края на второто тримесечие“, написа Ричард Чембърлейн, анализатор в RBC Europe. Той допълва, че H&M е изправена пред риск да започнат да очакват отстъпки при така създалата се ситуация.

H&M се очаква да обяви финансовия си отчет за второто тримесечие на 27 юни. Анализаторите очакват 3% увеличение на оперативната печалба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още