IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Revlon придобива Elizabeth Arden за 870 млн. долара

Със сделката Revlon укрепва бизнеса си и се разширява на нови пазари с висок растеж

09:08 | 17.06.16 г.
<p>
	Още преди шест месеца милиардерът Рон Пърлман, който контролира Revlon, обяви, че ще търси стратегически алтернативи за компанията. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Още преди шест месеца милиардерът Рон Пърлман, който контролира Revlon, обяви, че ще търси стратегически алтернативи за компанията. Снимка: архив, Ройтерс

Козметичният гигант Revlon Inc придобива конкурента си Elizabeth Arden Inc в сделка за 870 млн. долара, съобщава Ройтерс. Със сделката компанията ще укрепи бизнеса си с продукти за грижа за кожата и аромати и ще се разшири на пазари с висок растеж, включително региона на Азия и Тихия океан.

Акциите на Elizabeth Arden поскъпнаха с близо 50 на сто в следборсовата сесия в четвъртък до почти 14 долара за лот – в близост до офертната цена за придобиването. Акциите на Revlon поскъпнаха до 31,3 долара за брой.

Информационната агенция припомня, че още преди шест месеца милиардерът Рон Пърлман, който контролира Revlon, обяви, че ще търси стратегически алтернативи за компанията, която да й помогне да устои на конкуренцията в сектора.

Elizabeth Arden има силно присъствие на пазара на луксозни продукти за грижа за кожата и най-вече в категорията продукти против стареене с брандове като Prevage, Ceramide и SuperStart. Сред ароматите на компанията са и парфюмите на знаменитости като Бритни Спиърс, Джъстин Бийбър и Тейлър Суифт.

Revlon същевременно е с по-силни позиции в козметиката за коса и декоративната козметика. Компанията разпространява продуктите си главно чрез масовите канали за търговия на дребно и козметични салони.

Elizabeth Arden отчете по-ниски от очакваното финансови резултати в 6 от последните 8 тримесечия. Същевременно Revlon очаква за тази година нетните продажби да достигнат 2 – 2,1 млрд. долара при постоянни валутни курсове, като се изключи ефекта от придобиването.

Компанията прогнозира коригирана печалба преди лихви, данъци, обезценки и амортизация в диапазона 400-420 млн. долара за годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още