IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Superdry предупреди за спад на приходите

Компанията се бори с редица проблеми и залага на нова стратегия

14:00 | 10.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цената на акциите на Superdry се понижи, след като британската модна верига предупреди, че приходите ѝ от продажби ще спаднат през следващите месеци, след една не особено лека година, пише Bloomberg

Печалбата преди данъци е спаднала с 57% за 12-те месеца до април, а компанията обвинява необичайно топлото време за сезона за липсата на ръст на продажбите.

Търговецът даде три предупреждения за печалбата си през последните 12 месеца.

Стойността на книжата на компанията се понижи с 9,5% - най-големият дневен спад от април.

Основателят Джулиян Дънкъртън се завърна като главен изпълнителен директор този месец след кампания, в рамките на която той критикува предишния борд за липсата на творчески усет.

Той гледа напред към това, което Superdry описва като „година на нулиране“, със спад на продажбите заради конкурентния и несигурен пазар на дребно.

Дънкъртън ще се фокусира върху намаляването на отстъпките и подобряването на продуктовата линия, като целта е да се заложи на по-дизайнерски подход. Идеята е да се направи експанзия в сферата на женското облекло и спортните колекции.

Компанията понижи годишния си дивидент с 90% до 2,2 пенса.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:04 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още