Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стил

Въпреки сериозния интерес Furla отблъсква ухажорите

Компанията не смята да си търси купувачи и ще продължи като семеен бизнес

Въпреки сериозния интерес Furla отблъсква ухажорите

Снимка: Архив Ройтерс

Италианската компания за дамски чанти Furla планира да остане самостоятелна и да продължи като семеен бизнес, въпреки че италиански и чужди кандидати изразяват желанието си да я придобият, заяви председателят и най-големият акционер в компанията за Ройтерс.

Още по темата

Фамилия Фурлането, която основава марката преди почти век и притежава изцяло компанията, успя да удвои приходите на Furla през последните четири години до 513 млн. евро през 2018 г. с ръст от 5,2% при постоянни валутни курсове.

„Силно ухажвани сме и без съмнение това е удовлетворяващо: има важни имена, те ни предлагат много пари. Но в момента идеята е да продължим, както до момента“, заяви Джована Фурлането в интервю.

Няколко италиански фирми за луксозни стоки и модни брандове, включително Gucci, Loro Piana и Bulgari, бяха обект на интерес на чуждестранни купувачи през последните години, което подчертава предизвикателствата преди независимите, често семейни групи в конкуренцията им с големите конгломерати.

Furla, известна с изчистените си модели, натрупа успех заради все по-големия интерес към по-достъпни луксозни стоки в Европа и извън континента, докато по-големите брандове се борят с по-слабо търсене на луксозните си аксесоари.

Компанията от години обмисля възможността за вписване на борсата, за да финансира растежа си, но Фурлането казва, че това не е спешно.

Целта ни е здравословен органичен растеж“, обяснява тя. „Листването на компанията е вариант, но със сигурност не е спешно“, добавяйки, че няма признаци членовете на семейство, които притежават миноритарни дялове, да искат да ги продават.

Фурлането, която наследява Furla от баща си заедно с двамата си братя, има мажоритарен дял в групата, управлявана от външни мениджъри. Синът ѝ е част от борда, но няма оперативна роля.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Стил
Компанията майка на Victoria's Secret изненада инвеститорите