IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дейвид Амерланд идва за SEO Конференция 2015

Многобройните му статии и видео интервюта са ценен извор на знания за специалистите в редица области, тясно свързани с онлайн средата

15:45 | 06.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Дейвид Амерланд. Снимка: Личен архив&nbsp;</p>

Дейвид Амерланд. Снимка: Личен архив 

Дейвид Амерланд започва кариерата си като журналист в печатни издания. Преди това учи за инженер-химик. Вероятно на тази интересна комбинация се дължи и силно развитото му аналитично мислене. По време на работата си за вестник The Europeans той пътува из цяла Европа, а в началото на 90-те, след колапса във вестникарската индустрия, влиза в света на корпоративния бизнес.

Днес Амерланд консултира няколко международни компании, пише статии за сайтове, включително за Forbes, Journalism.co.uk и Socialmediatoday и няколко списания и вестници. Утвърден автор и анализатор, които се е посветил на теми от необятната област на семантичното търсене до ролята на Google+ за развитието на „персонална дигитална идентичност“.

Социалната мрежа на Google той нарича „свой дом“. Създател e на групите Plus Your Business, Google Semantic Search и SEO Help Community, чрез които помага на представители на бизнеса да разберат принципите на действие и ползите от Google+ и ежедневно изследва развитието на семантичното търсене.

Дейвид Амерланд изнася около 50 лекции и презентации годишно по цял свят и организира семинар по SEO и социални медии (информация за събитието можете да намерите на сайта davidamerland.com). Някои от темите, за които говори, са търсенето в интернет, технологиите и предизвикателствата, свързани с тях, промените в бизнеса онлайн и извън мрежата, промените в маркетинга и дори в рекламата.

Едни от най-популярните му книги са: The Social Media Mind, Google+ Hangouts for Business, Google Semantic Search и SEO Help: 20 Semantic Search Steps that will Help Your Business Grow.

В тях се разглеждат различни аспекти на онлайн комуникацията, природата на социалните медии и ролята им за развитието на бизнеса, изграждането на доверие в условията на семантично търсене.

Любопитен факт е, че Дейвид има богат опит в бойните изкуства и фитнеса, на които дължи перфектната си спортна форма и удивителна продуктивност. Почитателите в неговите „кръгове“ (както се наричат „последователите“ в Google+ ) знаят, че той работи около 24 часа в денонощието и, независимо от часовата разлика между Манчестър и останалия свят, отговаря на всички въпроси към него и коментари към негови публикации.

Многобройните му статии и видео интервюта са ценен извор на знания за специалистите в редица области, тясно свързани с онлайн средата, включително контент маркетинг, копирайтинг, оптимизация за търсачки, социални медии, бизнес развитие и т.н.

На 24 април ще имаме удоволствието да видим Дейвид Амерланд на живо в София с лекцията му “Изграждане на доверие в условията на семантичното търсене“ в рамките на SEO Конференция 2015 в Интер Експо Център.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:38 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още