Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стратегии

Идва ли времето на нов протекционизъм

Експерти по международна икономика дискутират темата по време на на кръгла маса във ВУЗФ

Идва ли времето на нов протекционизъм

Снимка: ВУЗФ

Кои са новите протекционистични тенденции в света и какви ще бъдат последиците от тях върху българската външна търговия – на тези и още въпроси ще отговорят преподаватели и специалисти по международна икономика от цялата страна по време на кръгла маса, която Висшето училище по застраховане и финанси организира. Тя ще се проведе на 21 ноември (вторник) от 10.30 часа в сградата на университета.

Темата на тазгодишната кръгла маса е „Идва ли времето на нов протекционизъм“. В две сесии и дискусия преподаватели от водещи университети у нас и експерти от Българската акдемия на науките ще анализират и инструментите на протекционизма, както и доколко реалистични са перспективите за либерализация на световната търговия. Ще бъдат представени още потенциалните последици на протекционистките тенденции върху българската външна икономика и ще бъдат начертани адекватните политики за действие. 

Още по темата


Това е втората национална среща между преподаватели и университетски специалисти, която ВУЗФ организира. В нея ще участват и представители на Министерство на икономиката, Българската транспортно-промишлена палата, Българската стопанска камара. Сред официалните лица ще бъде и заместник-министърът на икономиката Александър Манолев.

Събитието е публично и всеки заинтересован може да се запише за кръглата маса на assistant@vuzf.bg.

Кръглата маса на тема “Идва ли времето на нов протекционизъм?” ще се проведе на 21 ноември 2017 г. (вторник), от 10.30 часа във ВУЗФ, ет. 5, зала 501, адрес: гр. София, кв. “Овча купел”, ул. “Гусла” № 1.

Кръглата маса си поставя за цел да анализира новите протекционистични тенденции в САЩ и света и да представи техните инструменти; да се оцени тяхната реалистичност и перспективите на процеса на либерализация на световната търговия; да се дискутират възможните въздействия на протекционистичните тенденции в света върху българската външна търговия и да се представят варианти на адекватни политики.

Дискусиите ще се състоят в две сесии:

Сесия 1: Либерализъм и протекционизъм – вечният двубой

Сесия 2: Новите протекционистични тенденции в световната търговия и предизвикателствата пред външнотърговската политика на България

Участието на представителите както на академичните среди, така и на бизнеса и на вземащите политически решения ще даде възможност за идентифициране на основните предизвикателства пред външната търговия и начините за стимулиране на икономически растеж, основан на износа. Материалите от кръглата маса ще бъдат публикувани в специално издание на ВУЗФ. 

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Стратегии
Личностното развитие и креативно мислене – основна цел на образованието