Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стратегии

Икономическото възстановяване на Европа помогна на резултатите на Adecco

Несигурността около Brexit спъва бизнеса на компанията за човешки ресурси в региона Великобритания, Ирландия и Северна Америка

Икономическото възстановяване на Европа помогна на резултатите на Adecco

Снимка: Ройтерс

Възстановяващата се икономика в много региони на Европа препълни през второто тримесечие на годината касите на най-голямата в света компания за човешки ресурси Adecco Group AG, предава Ройтерс.

Приходите на компанията са скочили с 5% до 5,97 млрд. евро, докато печалбата се е повишила с 1 на сто до 192 млн. евро, обяви базираният в Глатбруг до Цюрих швейцарски концерн. Консенсусната прогноза на анализаторите бе за малко по-добри резултати - печалба от 194 млн. евро и приходи от 6,03 млрд. евро. 

Още по темата

„Навсякъде виждаме стабилно нарастване“, заяви главният изпълнителен директор Ален Дехейз в интервю за Ройтерс. Лидерът в бранша нарича перспективите за следващите месеци „позитивни“.

„Определено съм по-оптимистично настроен, отколкото преди три или шест месеца“, казва той.

Особено добре се е развивал бизнесът на конкурента на Manpower и Randstad отново на Иберийския полуостров и Италия, както и на най-големия единичен пазар – Франция. Там започнатите структурни промени на пазара на труда са дали своите резултати. „Не виждам причина това да спре скоро“, пояснява директорът на Adecco.

За сметка на това обаче расте несигурността, причинена от излизането на Великобритания от Европейския съюз. Приходите в региона Великобритания, Ирландия и Северна Америка отчитат лек спад. „Дължи се вероятно на Brexit“, признава Дехейз. Той очаква стабилизация или леко понижение за Великобритания, но не е значително влошаване.  

Данните не се приеха добре от борсата. Акциите се обезцениха временно с почти 5%. Adecco изпълни отчасти пазарните очаквания, казва трейдър. Органичният ръст от 5% преди всико е бил разочароващ. Пазарът е очаквал нарастване с 5,5 на сто, коментира Vontobel Bank.

гледано: 1180   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Стратегии
Още три български компании ще се обучават на Лондонската фондова борса