Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стратегии

Юлияна Георгиева от ВУЗФ: Ще помогнем на младежи с визия да стартират свой бизнес

Висшето училище по застраховане и финанси дава началото на новия си проект "Академия за предприемачи"

Юлияна Георгиева от ВУЗФ: Ще помогнем на младежи с визия да стартират свой бизнес

Снимка: ВУЗФ

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) слoжи началото на нов проект, с който ще подпомага и насърчава младите, които искат да създадат собствен бизнес – „Академия за предприемачи“. Тя е безплатна и всеки, който иска да започне собствен бизнес, може да се включи в нея и да премине през цялостно обучение.

В интервю пред Българското национално радио Юлияна Георгиева - мениджър комуникации и кариерно развитие във ВУЗФ, обясни, че вече има голям интерес към Академията.

До момента хората, които са се регистрирали при нас, идват с ясна идея, която заедно ще реализираме и накрая (около месец юни) те ще представят своите финализирани идеи пред експертно жури”, каза тя.

В Академията може а се включи всеки, който има желание да развива предприемаческия си потенциал. В обучението ще се говори за това как се изгражда стратегия, как се развива бранд, как се развива организационна култура и изобщо важна ли е тя в днешно време. Ще бъде засегната и темата за правилната комуникация в една фирма, как се привлича финансиране, както и още аспекти от бизнеса, които ще бъдат полезни за бъдещите предприемачи.

Още по темата

Проектът има за цел да насърчи и подпомогне младите хора, които имат идея за свой собствен бизнес. По време на самата академия, участниците ще преминат през различни модули, като всеки от тях ще засегне конкретни стъпки от създаването и развитието на техния стартъп”, обясни още Юлияна Георгиева от ВУЗФ.

Академия за предприемачи“ започва на 28 април и ще се проведе онлайн. Участниците в нея ще се срещнат с преподаватели на ВУЗФ и с успешни български предприемачи, които ще бъдат техни ментори в процеса на изграждането на собственото им бизнес начинание. Младите предприемачи ще работят върху конкретни идеи, които с помощта на менторите, в края на академията трябва да се превърнат в цялостна концепция за жизнеспособен бизнес проект. 

В края на проекта те ще трябва да представят проектите си пред експертно жури, което ще оцени финалните им проекти. Победителите ще спечелят стипендии за обучение в бакалавърските и магистърските програми по предприемачество във ВУЗФ.

Всеки, който иска да се включи, може да го направи безплатно като подаде своята заявка за участие до 26 април 2021 г.

Цялото интервю на Юлияна Георгиева за БНР може да чуете тук.

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от Стратегии
ВУЗФ подписа споразумение за сътрудничество с Университета UCLan