Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стратегии

Как с обучение се създава общност, която да движи България напред?

Програма превръща млади хора в тесни специалности и ги подготвя за пазара на труда, посочи Байчо Георгиев, маркетинг мениджър в 9Academy

Как с обучение се създава общност, която да движи България напред?

Снимка: Pixabay

Теоретичните знания имат нужда да се надградят с опита в бизнеса, за да се реализират младите хора собствени проекти, заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Байчо Георгиев, маркетинг мениджър в платформата 9Academy, която среща младежи и бизнеса в различни професионални направления с цел усъвършенстване.

Още по темата

 Нашата голяма цел е да изградим общност от млади професионалисти, които да променят и движат България напред, посочи той.

Според него обаче големият проблем е, че младите хора не знаят какво искат да правят и не могат да проектират своето кариерно развитие. Като причина за това Байчо Георгиев посочи несигурността в младите заради голямото разнообразие от възможности, затова и модулите, по които се прави обучението са толкова много.

В продължение на три месеца 50 млади професионалисти преминават през десет различни модули, които покриват основни аспекти в бизнес сферата, започвайки с предприемачество, преминавайки през маркетинга, продажби, пиар, счетоводство.

„Прилагаме специална методология с неформалното обучение, за да създадем  среда, в която участниците се чувстват свободни да изградят отношения с другите участници, за да приемат по лесно знания и умения от практиците от бизнеса, които сме привлекли като обучители“, поясни експертът и посочи, че целта е да се докажат пред тях и да бъдат наети като стажанти и дори на работа в големите компании.

„Желанията се променят, виждат се много възможности и младите не могат да изберат. Преди десет години технологиите не бяха създали толкова много нови професии“, коментира Байчо Георгиев.

По думите му най-ценното на академията е, че много участници в нея припознават лекторите като свои ментори.

„Средата е изключително определяща за развитието. В същото време професиите на бъдещето изискват много повече компетенции, включително емоционална интелигентност, гъвкавост, комуникационни умения“, посочи Георгиев.

Той е убеден, че по-голямата част от хората ще трябва да сменят професията си в следващите десет години, ако искат да се развиват.

Маркетинг мениджърът в 9Academy потвърди, че идеята е да подпомогнат личностното и професионално развитие чрез обучения на живо и онлайн, чрез събития и срещи с експерти от различни бизнес сектори.

„Свързваме ви, за да обогатите опита си, да изградите полезни професионални контакти, да учите чрез преживяване, което остава за цял живот“, е идеята на 9Academy.

Как се създават професионалисти в България и по света? Как се кандидатства за топ специалист?

Повече за 9Academy и нейното седмо издание вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Стратегии
Антарктида, а не Марс - новият дом на човечеството?